05.07.2018

T.C.
  ESKİŞEHİR VALİLİĞİ
İl Müftülüğü
Sayı     : 95336683-020- 1613                                                                          05.07.2018
Konu   : Sınav İlanı.

İ  L  A  N

İlgi       : Eskişehir Valiliğinin 02/02/2017 tarihli ve 77 sayılı onayı.

İlimiz İlçe Müftülüklerine bağlı camilerde görev yapmakta iken çeşitli sebeplerle görevinden geçici olarak ayrılan cami görevlilerinin yerine ihtiyaç duyulduğunda açıktan vekil imam hatip ve müezzin kayyım ataması yapmak üzere,  657 Sayılı Kanunun 86. maddesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11/2 maddesi ile Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 11, 13. ve 18. maddelerine göre sözlü sınav yapılacaktır.
         SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:
   Vekil İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım kadrosuna açıktan vekil olarak atanacaklarda, atanacağı kadro için asılda aranan şartlara haiz adaylar arasından;
1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak,
2) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
3) Vekil İmam-Hatiplik için İmam-Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak,
4) Vekil Müezzin-Kayyımlık için lise veya dengi okul mezunu olup Hafız olmak (İmam-Hatip Lisesi mezunları için bu şart aranmaz),
5) 2016 yılı KPSS(DHBT)’ye girmiş olmak,
6) İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmasına mani bir engeli bulunmamak.
 BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR:
1)Başvuru şartlarını taşıyan adaylar dilekçesi, diploma fotokopisi(Aslı ile birlikte)  ve KPSS(DHBT) sonuç belgeleri ile 19.07.2018 tarihi mesai bitimine kadar İlimiz Müftülüğüne müracaat edeceklerdir ve
2)Sınav, 23.07.2018 tarihinde saat 08.30’da başlayacak ve başvuru durumuna göre sınav tamamlanıncaya kadar müteakip günlerde İl Müftülüğünde yapılacaktır. Sınava girecek adayların sınav tarihleri İlimiz Müftülüğü http://eskisehir.diyanet.gov.tr internet adresinden ilan edilecek olup adayların sınav tarih ve saatinde İlimiz Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.
3)Sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerli olup, en az 70 puan alanlar başarılı sayılacaktır.
4)Görevlendirmeler, sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde KPSS(DHBT) puanı yüksek olan tercih edilecektir.
5)Sınav ve görevlendirme süresince İlimiz Müftülüğü internet sitesinde yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.
  İlan olunur. 05.07.2018
                                                                                                          (İMZA)