11.07.2018

İnönü İlçesinde Diyanet Gençlik Çalışma Merkezi Törenle Hizmete Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Çalışmaları yönergesi kapsamında Eskişehir İl merkezi ve tüm ilçelerde Diyanet Gençlik Merkezleri yapımı planlanarak açılışı gerçekleştirilmeye başlandı.

Bu doğrultuda İnönü İlçesi Diyanet Gençlik Çalışma Merkezi İl Müftümüz Bekir GEREK İnönü Kaymakamı Mustafa TAŞ ve Belediye Başkanı Kadir BOZKURT ve İnönü halkının ve gençlerin katılımı ile açıldı.

İl Müftümüz Bekir GEREK açılışta yaptığı konuşmada; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler olarak gençlik hizmetlerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak İl ve İlçelerde gençlik koordinatörlükleri oluşturduklarını belirtti.

Bu koordinatörler vasıtasıyla gençlere yönelik dini, ahlaki, sosyal, kültürel, sportif,  ilmi konferans ve seminerler gibi aktif bir şekilde hizmet yürüttüklerini bu hizmetlerin daha da aktif hale gelmesi için İl Merkezi ve İlçelerde Diyanet Gençlik Çalışma Merkezi açılması konusunda önemli çalışma yaptıklarını, bugün gençliğin uyuşturucu bağımlılığı, madde bağımlılığı, internet bağımlılığı ve gayri ahlaki davranışların tehdidi altında olduğunu belirterek Diyanet Gençlik Çalışma Merkezlerinde Müftülüklerimizin koordinesinde Vaizlerimiz, Din Görevlilerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimizin marifetiyle dini, ahlaki, milli-manevi değerler verilmeye, kitap okumaları, konferanslar, seminerler, yarışmalar, cami gençlik buluşmaları, kültürel geziler, değerler eğitimi ve sportif faaliyetler gerçekleştirileceğini belirtti.

40 bin TL’ye mâl olan Diyanet Gençlik Çalışma Merkezine katkılarından dolayı Belediye Başkanı Kadir BOZKURT, Kaymakam Mustafa TAŞ ve İlçe Müftüsü Şenol ŞAHİN ve emeği geçen herkese teşekkür etti.