10.08.2018

Eskişehir’de Kâbe ve Ravza Yolcuları Medine’ye Uğurlandı

Eskişehir’den son hac kafilesi direkt Medine’ye 09.08.2018 tarihinde uğurlandı.

Kafile Başkanı, kadın irşat görevlisi ve grup din görevlileri ile birlikte 193 kişiden oluşan Eskişehir 3.Kafile hacı adayları için Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanında uğurlama programı yapıldı.

Din görevlileri Ahmet GEÇEK ve Ferat GÜLER ’in Kur’an-ı Kerim, ilahi, kaside okuması ile başlayan programda İl Müftü Vekili Ziya ALBAYRAK yaptığı konuşmada; Eskişehir Hasan Polatkan Hava limanından iki kafilenin daha önce Müftülüğümüzce Mekke’ye uğurlandığını,  bu son kafilenin ise Medine’ye Peygamber  (sav) ‘in şehrine yolcu edileceğini, kafilenin bayram öncesi Mekke’ye geçeceklerini belirtmesinin ardından Kafile Başkanı İl Müftülük Murakıbı Fikret YILDIZ’ ın yaptığı dua ile hac yolcuları Medine’ye 12:50’ de uğurlandı.

Eskişehir’den 31.08.2018 tarihinden itibaren uğurladığımız 550 Kabe ve Ravza sevdalıları hac ibadetlerini tamamlayarak 15.09.2019 tarihinde şehrimize dönüş yapacaklardır.