19.10.2016

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMLARI

Camiler ve din görevlileri haftası açılış programımız 01.10.2016 cumartesi günü, saat 10:00’da Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı. Programa İlimiz merkez Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe müftülüklerimizde görev yapan imam-hatip, müezzin kayyım, Kur'an kursu öğreticilerimiz ve daire personellerimiz katıldı. Programda konuşma yapan İl Müftü vekili Dilaver ŞAHİN Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana teması olan Cami ve Kitap konusuna değindi ve camilerimizin ilim, irfan yuvası olması gerektiğini söyledi. Programda cami ve kitap başlıklı panel de icra edildi. Panelde, İl Müftü yardımcısı Orhan TOSUN panel yöneticisi, Hacı Kadir camii imam-hatibi Muammer DURAN ve Miraç camii Kur'an kursu öğreticisi Mervegül DOĞRUYOL panelist olarak görev aldı. Program sonunda katılımcılar memnuniyetlerini dile getirdiler.

06.10.2016 perşembe günü saat 20:00’de Anadolu Üniversitesi Yunus Emre kampüsünde bulunan kredi yurtlar kurumuna bağlı öğrenci yurdunda, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus AKKAYA'nın katılımıyla gençlerle söyleşi gerçekleşti. Öğrencilerin yoğun katılımının olduğu söyleşide cami ve kitap konusu konuşuldu. Öğrenciler yapılan söyleşinin belirli aralıklarla yurtlarında tekrar yapılmasını talep etti.

07.10.2016 cuma günü saat 15:00’de Yunus Emre İmam - Hatip lisesinde, Basılı Yayınlar Daire Başkanı Sayın Yunus AKKAYA imam-hatip öğrencilerine konferans verdi. Aynı gün saat 18:00’de Es TV'de Gönül Ufku programı icra edildi. Ahmet Hamdi Akseki Camii müezzini M. Mansur SAĞIR'ın Kur'an-ı kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus AKKAYA'nın cami ve kitap konulu konuşmalarıyla sona erdi.

Yine camiler ve din görevlileri haftası içerisinde kredi yurtlar kurumuna bağlı kız ve erkek yurtlarında, gençlik merkezlerinde ve camilerimizde çeşitli programlar icra edildi.