20.02.2017

İl Müftüsü Bekir GEREK Sabah Namazı Buluşmasına Katıldı

İl Müftüsü Bekir GEREK Tepebaşı Ulu önder Mahallesi Fatih Camii’nde Sabah Namazı Buluşmasına Katıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK Tepebaşı Müftülüğünce organize edilen Ulu Önder Mahallesi Fatih Camii’nde Pazar günü yapılan Sabah Namazı Buluşmasına katılarak dini sohbet yaptı. Sabah namazı buluşmasına Tepebaşı Müftüsü Faruk TUT , Odunapazarı Müftüsü Burhan ÇAKIR, çok sayıda halk ve Üniversite öğrencileri ile kadınlar, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlileri katıldı.

Namaz öncesi Din Görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu ve kasideler okundu. Namazdan sonra ise tesbihat yapıldı. Tesbihatın akabinde sohbet yapan İl Müftüsü Bekir GEREK Camilerin yeryüzünün cennet bahçeleri olduğunu ve müminlerin birlikte secde ettikleri mekanlar olduğunu belirterek milletimiz önce cami yapmış sonra şehirleri kurduğunu vurguladı.

Namazın dinin direği olduğunu belirterek sabah namazının şahitli namaz olduğunu özellikle sabah namazlarında camide buluşarak meleklerin hakkımızda rabbimize şahitlik yapacaklarını belirtti. Bundan dolayı namazın cemaatle kılınması aynı zamanda kardeşliğin ,birliğin pekişmesine vesile olduğunu belirterek geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve çocuklarımızında camii saflarına katılması en büyük arzumuzdur dedi.

İbadet yapan genç veya yaşlı gönlü ve kalbi camiye bağlı olanların  kıyamet gününde Rabbimizin; arşının gölgesinde himaye edeceğinin müjdesini verdi.

Programın organizasyonunu gerçekleştiren başta İlçe Müftüsü Faruk TUT ,Din Görevlileri ve Dernek Yönetimine teşekkür etti. Katılan herkesi tebrik etti.

Bundan böyle bir hafta Odunpazarı Reşadiye Camii bir hafta Tepebaşı Ulu Önder Mahallesi Fatih Camii’nde olmak üzere her Pazar Eskişehir’de Camii de Sabah Namazı Buluşması Programı gerçekleştirileceğini belirterek herkesi davet etti.