23.04.2017

Kutlu Doğum Haftası 1001 Hatim Cemiyeti İle Sona Erdi

Çarşı Camiinde gerçekleşen programda Eskişehir’imizin tanınmış Kurra Hafızları tarafından Kur’an ziyafeti sunuldu. Birbirinden güzel ilahiler söylendi.

İl Müftümüz Bekir GEREK tarafından Kur’an üzerine sohbet yapıldı. Yaptığı sohbete “Kur’an-ın Rabbimiz tarafından bize bir öğüt, kalplerdeki hastalıklar için bir şifa, bir hidayet ve müminler için bir rahmet, karanlıkları aydınlatan bir nur, dünya ve ahiret saadetinin yolunu gösteren ilahi bir kitap olduğunu belirtti. Peygamberimizin Ümmetinin en faziletli ibadeti Kur’an okumaktır dediğini vurgulayarak Kur’an-ı okuyarak ibadet yapar gönüllerimizi nurlandırırız, Kur’an-ı yaşayarak ibadet yapar ahlakımızı güzelleştiririz dedi.

1001 Hatim Cemiyetinin Kutlu Doğum Haftasında güzel bir gelenek haline geldiğini belirterek 1001 hatim cemiyeti için toplam 5319 hatim yapıldığını bildirdi ve hatim okuyanların ibadetlerinin kabulünü diledi. Eskişehir’ de Kutlu Doğum Haftasının bilgilendirici, Hz. Peygamberin sevgisini artırıcı, seviyeli ve coşkulu bir şekilde kutlandığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programdan sonra İl Müftülüğü ve Odunpazarı Müftülüğü tarafından yaptırılan 2000 kişilik Kutlu Doğum aşı ikram edildi.