24.08.2017

AŞERE-TAKRİB HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSUNA KURSİYER SEÇİMİ SINAV DUYURUSU (ODUNPAZARI VE TEPEBAŞI İLÇE MÜFTÜLÜK PERSONELİ İÇİNDİR)

İl Müftülüğünce, Erkek Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlarında görevli personelin, özellikle Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını sağlamak, kıraat ilminde bilgi ve becerilerini geliştirmek, Aşere -Takrib alanında etkin ve yeterli hale gelerek uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla 2017 yılı içerisinde Eskişehir İl Müftülüğü Eğitim Merkezinde  "Aşere-Takrib Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenlenecektir. Kurs süresi (36-42) ay arası olacaktır.

Söz konusu kursa erkek görevliler arasından sözlü sınav usulüyle 15 kursiyer alınacak, müracaatlar alındıktan sonra sınav duyurusu yapılacaktır.

KURSA ALINACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR:

1. Başkanlık teşkilatında görevli olmak,
  2. En az imam-Hatip Lisesi mezunu olmak( Dini Yüksek Öğrenim mezunu olmak, tercih sebebidir.)
  3. Hafız olmak,
  4. Memuriyette adaylığı kaldırılmış olmak,
  5. Askerlik görevini yapmış olmak,
  6. Yurtdışı görevinde bulunmamak,

II. BAŞVURU, SINAV İŞLEMLERİ ve DİĞER HUSUSLAR

BAŞVURU:

Adaylar;

1. Nüfus cüzdanı fotokopisini,
  2. Diploma Fotokopisi
  3. Sınava katılmak istediklerine dair dilekçelerini, bağlı bulundukları Müftülüğe en geç  21.09.2017 tarihi mesai bitimine kadar teslim edeceklerdir.

SINAV İŞLEMLERİ:

1. Sınav müracaatları ilçe müftülüklerine yapılacaktır,

2. Sözlü sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar arasından puan sırasına göre ilk 15 personel kursa alınacaktır.

3. Mülakat yeri, tarihi ve saati daha sonra İl Müftülüğü web sayfasında duyurulacaktır

DİĞER HUSUSLAR:

1. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacak, kursa katılmış olmaları halinde kursla ilişikleri kesilecektir

2. Sınav ve sonuçları ile ilgili İl Müftülüğü Web sitesinden yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

3.  Kursa, mahallinden katılacak İmam-Hatip/Müezzin-Kayyımlar, öğle namazlarından muaf tutulacak, gerektiğinde ikindi namazlarından da muaf tutulmaları Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğinin 25/3. maddesi gereğince İl Müftülüğünce değerlendirilecektir.

III. SINAV KONULARI:

a. Kur'an-ı Kerim: Meal ve Tecvit,