15.10.2017

Eskişehir'de Hafızlık İcazet Merasimi Heyecanı

İlimiz Odunpazarı ilçesine bağlı eğitim- öğretime devam eden ve köklü bir geleneği bulunan Ziyapaşa Erkek Hafızlık Kur'an Kursundan mezun olan 34 Hafız için Çarşı Camii'nde icazet merasimi tertip edildi.

İcazet merasimi'ne Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman ŞAHİN, Ziya Paşa Kur'an Kursu hafız öğrencilerinden Bursa Milletvekili Osman MESTEN, TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri KAYA, İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcısı Ziya ALBAYRAK, Dilaver ŞAHİN, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR,Tepebaşı İlçe Müftülüsü Gafur YILDIRIM, Eyüp İlçe Müftüsü Mustafa MESTEN, İslami İlimler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yılmaz ÇETİNTAŞ, mezun öğrencilerin velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur'an tilaveti ile başladı. İslami İlimler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yılmaz ÇETİNTAŞ, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR, İl Müftüsü Bekir GEREK ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman ŞAHİN'in konuşmaları ile devam etti.

Daha sonra din görevlilerinin vücuh üzerine Kur'an tilavetler ile devam eden program Hafız öğrencilerin kısa namaz surelerini okunması ve ödüllerini takdimi ile sona erdi.

İl Müftüsü Bekir GEREK yaptığı konuşmada; Hafız öğrencileri tebrik etti. Yetiştiren hocaları, öğrenci velilerini, iaşe ve ibatelerini karşılayan İslami İlimler Vakfı Başkanı ve heyetini, İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR'ı tebrik etti.

İl Müftüsü Bekir GEREK hafızların birer canlı Kur'an olduğunu, hafızlar sayesinde Kur'an'ın dilden dile gönülden gönüle aktarıldığını ve muhafaza edildiğini belirterek hafızlığın büyük bir gayretle ancak elde edilebileceğini belirtti.

Eskişehir'in bir kıraat ve hafızlık Merkezi olduğunu vurgulayarak Kuran Eğitim Merkezi'nin hayata geçirilmesi ile Eskişehir'deki bu hizmetin daha güçlü hale geleceğini belirtti.

Hafızlık İcazet Merasiminde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman ŞAHİN; Eskişehir’de, Kur’an meclisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Peygamberimiz bir hadislerinde; Bir topluluk Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Allah’ın kitabını okur ve aralarında müzakere ederlerse, üzerlerine sekînet iner, onları rahmet kaplar ve melekler etraflarını kuşatır. Allah Teâlâ da o kimseleri kendi nezdinde bulunanların arasında anar buyurmaktadır. Rabbim hepimizi bu müjdeye nail olanlardan eylesin. “dedi.

Hafız olmanın ve hafız yetiştirmenin kolay olmadığını ancak Kur’an ile meşgul olmanın bitmez tükenmez bir kazanç kaynağı olduğunu dile getiren Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman ŞAHİN” Allah Teala (c.c.) Fâtır Suresinde mealen şöyle buyuruyor. Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli açık sarf edenler asla zarara uğramayacak bir kazanç umabilirler. Bir Müslüman için bu büyük bir müjdedir. Bizlerde bu müjdeye nail olmak için çalışıyoruz.“ dedi.