15.05.2018

Hac Hazırlık Kursları Tamamlandı

Eskişehir İl Müftülüğümüzce Hac Yolcuları İçin tertip edilen “Hac Hazırlık Kursları” 12-14 Mayıs 2018 tarihlerinde Odunpazarı Yunus Emre Kültür Merkezinde İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları Dilaver ŞAHİN, İbrahim ÇAYIR, Şerife Hanım ALTUNER, Aile hekimi Osman MOLLAOĞLU' nun Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan eğitim programına uygun sunumları ile tamamlanmıştır.

Hacı adaylarımızın bilinçli ibadet etmelerini sağlamak üzere; İl Müftüsü Bekir GEREK İbadet bilinci ve hac ibadeti, ana hatlarıyla hac ve umre menasiki konularında sunum yapmıştır.

İl Müftü Yardımcıları Dilaver ŞAHİN Hac İbadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, İbrahim ÇAYIR Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine, Şerife Hanım ALTUNER kadınlara özgü konularda hacı adaylarımıza bilgi verip tecrübelerini paylaşmışlardır.

Şube Müdürü Mustafa BİLTÜNKÜ Haccın hikmeti ve sembollerinin anlamı, SB Adalar ASM Aile Hekimi Dr. Osman MOLLAOĞLU temel sağlık bilgileri hususunda sunum yapmışlardır. Hacı adaylarımıza daha faydalı olması için Sağlık bilgileri sunumu web sitemizin duyurular bölümünde de mevcuttur.

3 gün süren seminere katılan hacı adayları kurs yeri ve işlenen konular hakkında memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.

Ayrıca hacı adaylarımıza hac malzemesi olarak seyahat çantası, el çantası, terlik çantası, hijyenik maske, haccı yaşamak konulu CD, haccı anlamak, kutsal iklimde dua, hac yolcusu rehberi, tavaf ve say duaları kitapçıkları ile Kur’an-ı Kerim ve seccade verilmiştir.