22.05.2018

ESKİŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ ile ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İl Müftülüğü ve Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü arasında karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile toplumun tüm katmanlarına hitap eden İl genelindeki tüm camilerden ihtiyaç duyulan cami ve Kur'an Kurslarının bahçelerinin fiziksel yönden daha güzel ve yeşil alanlar haline getirilmesi, toplumun ağaç sevgisine ve yeşilliğe olan duyarlılığının artırılması, daha önce Orman Bölge Müdürlükleri ile müşterek çalışmalarla oluşturulan hatıra ormanları ve İl Müftülüğü hizmet binaları ve sosyal tesislerindeki ağaçların düzenli bakımlarının yapılması ve yeni fidanların dikilmesi, bu alanlarda imkanlar dahilinde fiziki yapıların desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Eskişehir İl Müftüsü Bekir GEREK’ te, Camilerde ve Kur'an Kurslarında, özellikle ağaçlandırma mevsiminde ağaç ve fidan dikmenin önemi, ormanın ve çevrenin korunması, erozyonla mücadelenin önemini vaaz ve hutbelerde halkımıza anlatılması konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti ve Orman Bölge Müdürü Recep TEMEL’ e destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.