22.06.2018

ESKİŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN II. HAFIZLIK ÇALIŞTAYI

Eskişehir İl Müftülüğü tarafından Odunpazarı Bölge Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursunda II. Hafızlık Çalıştayı yapıldı. Çalıştaya İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, İl Murakıpları, Kur’an Kursu Yöneticileri ve Vaizler katıldı.

Çalıştayda hafızlık kurslarının çalışmaları, İlimizdeki Hafızlık Kur'an Kurslarının Mevcut Durumu, 1. Hafızlık Çalıştayında görüşülen konular, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim döneminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

İl Müftüsü Bekir GEREK başkanlığında düzenlenen çalıştayda, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR ve Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM’ da geçmiş dönemin değerlendirmesini yaptılar.

Çalıştaya katılan Kur’an Kursu yöneticileri de Yaz dönemi kurs ders saatleri, Yaz dönemi kurs etüt saatleri, Hafızlık yapan öğrencilerin eğitici kurslarla desteklenmesi (musiki. makam, arapça, hat vs), Önümüzdeki dönem eğitim ve öğretime ara verecek hafızlık yapan öğrenciler için okul dersi verilmesi, Yaz dönemi Kur'an kurslarında öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler, Kurslara yeni kayıtla alınacak öğrenci seçim kriterleri gibi konularda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş bildirdiler.