14.07.2018

Eskişehir’de 15 Temmuz Destanı Şehitleri Anma Programı Coşkusu

Eskişehir’deki tüm Camii ve Kur’an Kurslarında 15 Temmuz Destanını ve Şehitleri anma programı coşkuyla kutlanmaktadır.   Cami görevlilerin ve Kur’an Kursu öğreticilerinin düzenlemiş olduğu programlarda öğrenciler Kur’an-ı Kerim, sala ve ezan okumakta, kahramanlık şiirleri söylemekte ve dua yapmaktadırlar. Ellerindeki Türk bayraklarıyla istiklal marşını on kıtada söylemektedirler. Bu programlara başta İl Müftümüz Bekir GEREK olmak üzere İl Müftü Yardımcıları,  İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler ve Uzmanlar katılarak 15 Temmuz destanı, vatan sevgisi, milli birlik ve kardeşlik, şehitlik ve gazilik üzerine konuşmalar yapmaktadır.

İl Müftümüz Bekir GEREK katıldığı programlarda yapmış konuşmalarda; 15 TEMMUZ gecesi milletimizin hain darbe girişiminde bulunan Fetöcü teröristlere karşı tıpkı kurtuluş savaşında Çanakkale’de olduğu gibi büyük bir destan yazdığını ve zafer kazandığını vurgulayarak bu defa ezanları susturan darbelerden darbeleri durduran salalarla tarihte ayrı bir yer almıştır dedi.

Din istismarı yaparak bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı her zaman uyanık olunması gerektiğini vurgulayarak her an şehit olmayı göze almayı göze alan milletler ancak destan yazanlardır dedi. Milletimiz 15 Temmuz gecesi hain fetöcü teröristlerin ele geçirdiği uçak, tank, top ve silahlara karşı iman dolu göğsü ile karşılık vererek bu zaferi kazandı dedi. Eğer teröristler başarılı olsaydı bugün Suriye’den daha kötü durumda olunacağını belirterek fetöcü teröristlerin hedefi ülkeyi işgal etmek, devleti ele geçirmek ve vatanı diğer hainlerle birlikte bölüp parçalamak, bayrağı indirmek ve ezanı susturmaktı.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, cesareti ve ferasetiyle vatanperver askerimiz, polisimiz ve halkımızın cesareti ile 250 şehit verilerek ve millet olarak gazilik unvanını elde ederek istiklal ve istikbalimizi yeniden kurtardık. Şimdi hürriyet içinde ezanlarımızı okuyor şanlı bayrağımızı dalgalandırıyoruz dedi. Şehitlerin ruhu şad olsun geride kalan ailelere ve gazilerimize hayırlı ömürler diledi.