02.08.2018

Eskişehir İl MüftülüğüEskişehir İl Müftülüğü 2018 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının 1993 yılından buyana ortaklaşa yürüttüğü ve dünyanın dört bir yanında usulüne uygun olarak kesimi yapılıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı’nın "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temalı 2018 yılı bilgilendirme toplantısı Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonunda, Vali Yardımcısı Akın AĞCA, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler, din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Kur’an tilaveti ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfının Vekalet yoluyla kurban hakkındaki sinevizyonları ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan DAĞLI’ nın konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısının açış ve selamlama konuşmasını yapan Eskişehir İl Müftü Vekili Ziya ALBAYRAK, Vekalet yoluyla kesilen kurbanlar hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Toplantının ve Kurban ibadetinin hayırlara vesile olmasını, gönül coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimizle aramızda sevgi, muhabbet ve kardeşliğin tesisine vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederiz dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan DAĞLI ise Vekaletle Kurban Organizasyonu hakkında personele tanıtım, teşvik ve bilgilendirme konuşması yaptı. Her konuda olduğu gibi vekaletle kurban kesimi konusunda da gereken gayreti göstereceğinize gönülden inanıyoruz dedi ve katılımlarından dolayı tüm din görevlilerine teşekkür etti.