27.09.2018

Eskişehir’de Diyanet Yayınları Tanıtım Toplantısı

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT, Diyanet Yayınları, Diyanet TV ve Diyanet Radyoları hakkında yapılan yeni çalışmalarla ilgili Müftü, Vaiz, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticilerini, ilgili personeli bilgilendirmek üzere Eskişehir’e geldi. Bu amaçla İl Müftülüğü tarafından organize edilen toplantıya katıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK’ in açış konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığının çok önemli hizmetlerinden birinin de toplumun doğru sahih bilgilerle aydınlatmak için dini yayın çalışmaları olduğunu vurguladı. Diyanet İşleri Başkalığının sadece vatandaşlarımıza yönelik değil, gönül coğrafyamızda ve dünya Müslümanlarına hizmet eden bir kurum olduğunu belirterek bu toplantının ve dini yayınlar hizmetinin önemine dikkat çekti. Benzer toplantıların devam etmesini arzuladıklarını belirtti.

Dini Yayınlar Genel Müdür Dr. Fatih KURT toplantıda yaptığı konuşmada; Diyanet İşleri Başkanlığının yazılı, sesli ve görsel yayınları hakkında bilgilendirme yaptı.

TRT Diyanet kanalının TRT’ den ayrılarak müstakil bir kanal olarak Diyanet TV adıyla yayın hayatına başladığını ve daha kapsamlı programlar yapma fırsatı bulduklarını belirtti. Sesli yayın olarak ta Diyanet Radyo, Diyanet Kur’an Radyo ve Risalet Radyo olarak yayın hayatlarını sürdürdüklerini açıkladı. Görevlilerden de Diyanet TV ve Diyanet Yayınlarını halka tanıtmalarını isteyen Dr. Fatih KURT, Diyanet Aylık Dergisi, Diyanet Çocuk Dergisi ve Diyanet Aile Dergisinin iyi takip edilmesini istedi. Diyanet Haber Sitesinin kurulması ile dijital ortama geçen Diyanet Haber dergisinin 2019 ocak ayından itibaren kaldırılacağını ve yine 2019 yılında Diyanet Aile Dergisinin, aylık derginin gölgesinden kaldırılarak tek bir dergi olarak okuyucularla buluşacağını belirtti. Görevlilerden Diyanet Dergisi, Diyanet Çocuk Dergisi ve Diyanet Aile Dergisini almalarını ve okumalarını, ayrıca halka ulaştırmak için abone seferberliği yapmalarını istedi. Yılda iki defa yayınlanmak üzere Arapça İlmi Dergi çıkaracaklarını belirtti.

Dini Yayınlardan bahsederken sadece Türkçe değil 27 farklı dilde Kur’an Meali olduğunu, 40 tan fazla dilde yayınlarının olduğunu, amaçlarının vatandaşlarımızın ve talep eden Müslümanların dini yayın ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu vurguladı. Hadislerle İslam Külliyatından sonra 2019 yılında Konulu Kur’an Tefsirinin de tamamlanarak basımının yapılacağının müjdesini verdi.

Bu güne kadar başkanlıkça 1510 eser basıldığını, halen bunun 350 sinin basımına devam edildiğini, bu eserler arasında 68 çocuk kitabı, 50 inançla ilgili kitaplar, yine gençlere, halka hitap eden eserlerin bulunduğunu bildirdi. Görevlilerin ve vatandaşların E-satış üzerinden kitapları satın alabileceklerini açıkladı.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT Eskişehir ziyareti çerçevesinde Vali Özdemir ÇAKACAK ve İl Müftüsü Bekir GEREK’ i de makamında ziyaret etti. İnşaatı devam eden Eğitim Merkezini ve hizmete açılan Bölge Hafızlık Kur’an Kursunu yerinde inceledi.