28.09.2018

Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Programı

Eskişehir İl Müftülüğü, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftülükleri ile Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği ve Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği ile müşterek olarak Reşadiye Camiinde Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Programı tertip edildi.

Programa Vali Yardımcısı Akın AĞCA, İl Müftüsü Bekir GEREK, İlçe Müftüleri, Vakıf ve Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Aşure kazanları dualarla açıldı ve aşure dağıtımı Müftülerimiz ile Vakıf, Dernek başkanları ve kanaat önderlerimiz birlikte gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Bekir GEREK ve Vakıf – Dernek Başkanları yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Kerbela gibi acı olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, aşurede bulunan gıda maddeleri gibi birleşmeliyiz, bütünleşmeliyiz, vatanımız, milletimiz ve devletimize kast edenlerin karşısında birlikte durmalıyız dediler. Program aşure ikramı ile son buldu.