12.10.2018

İl Müftüsü Bekir GEREK’ ten Üniversite Rektörlerine Ziyaret

Eskişehir İl Müftüsü Bekir GEREK, beraberinde İl Müftü Yardımcıları, Merkez İlçe Müftüleri ve Gençlik Koordinatörleri ile beraber şehrimizde bulunan üniversitelerimize giderek Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal ŞENOCAK, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU’ nu makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerde öncelikle yeni atanan Rektörlere hayırlı olsun dua ve temennilerini ilettiler. Müftülük olarak üniversitelerimizle işbirliği içerisinde çalışmayı arzu ettiklerini belirterek, bilhassa üniversitelerimizde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik Diyanet Öğrenci Evleri eğitim yardımları ve burslarla ilgili bilgiler verdiler.

Üniversite rektörlerimiz ise ziyaretten ve öğrencilere yönelik yapılan hayırlı çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür ettiler. Devletin anayasal bir kurumu olan ve toplumu din konusunda aydınlatma görevi verilen Diyanet teşkilatı ve müftülüklerle işbirliği yapmaktan ve birlikte çalışmaktan mutlu duyacaklarını ifade ettiler.