25.12.2015

ESKİŞEHİR İL MÜFTÜ VEKİLİ DİLAVER ŞAHİN'İN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

22 Aralık 2015 Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece Alemlere Rahmet olarak gönderilen; sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörü timsali olan Peygamberimiz Hz. Muhammed  (S.A.S)’in dünyayı teşriflerinin yıldönümüdür. Kur’an-ı Kerim’in beyanıyla “Bir şahit, müjdeleyici, uyarıcı, Allah’ın izniyle bir davetçi ve nur  saçan bir kandil olarak” (Ahzab: 45,46 ayetler) gönderilen Hz. Muhammed (S.A.S)’in doğum gecesi, asırlardan beri Müslümanlar tarafından“Mevlid Kandili” olarak kutlanmaktadır.

Zulüm ve kötülüğün, her türlü ahlaksızlık, hayâsızlık ve azgınlığın tüm dünyayı sardığı bir dönemde dünyayı teşrif eden Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S), yaşamı boyunca insanlara iyiliği, adaleti, hoşgörüyü, kardeşliği ve güzel ahlakı tavsiye etmiştir.

Hz. Peygamber (S.A.S) in hayatında davetini en çok kolaylaştıran şey kendi örnek hayatı olmuştur. Bugüne kadar müminler de Hz. Peygamber (S.A.S) in üstün ahlakını ve örnek şahsiyetini hayatlarının mihveri, eğitimlerinin rehberi yapmaya çalışmışlardır. İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Zaten ilâhi dinlerin öncelikli gayesi de insanlara güzel ahlakı kazandırmak ve bu yolla mükemmel bir toplum oluşturmaktır.

Peygamber ahlâkıyla ahlaklanan insanlar dünya ve ahirette kurtuluşa ererler. Onlar, peygamberin rehberliğinde hayatın zorluklarına karşı sabreder ve sahip oldukları nimetlerden dolayı Allah’a şükrederler. Hayatın sıkıntılarını yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ve sevgili Peygamberimiz (S.A.S) in sünnetinin rehberliğinde aşarlar.

Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamber (SAS) in doğumunu kutladığımız, O’nun bireysel ve toplumsal hayatımıza yön veren merhametini, adaletini, sabrını ve cömertliğini, insanlığa ve topluma sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı O’nun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme ve arınma mevsimidir. Mevlid Kandili, Peygamberimiz (SAS) in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır

Mevlid Kandili’nin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini, Sevgili Peygamberimiz (SAS) i daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, başta Eskişehirli hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslâm Âleminin Mevlid Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.

Dilaver ŞAHİN

İl Müftü Vekili