24.08.2017

ERKEK ve KADIN GÖREVLİLER İÇİN AYRI OLMAK ÜZERE  TASHİH-İ HURUF KURSUNA KURSİYER SEÇİMİ 2017-2018  ​(ODUNPAZARI VE TEPEBAŞI İLÇE MÜFTÜLÜK PERSONELİ İÇİNDİR)

İl Müftülüğünce, özellikle Kur'an Kursu ve Cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, ilimizde görevli personel arasından  mülakat yoluyla seçilerek İl Müftülüğü Eğitim Merkezinde 6 ay süreli "Tashih-i Huruf Kursu"  düzenlenecektir.

TASHİH-İ HURUF KURSUNA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR:

Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım unvanlarında kadrolu olarak fiilen çalışıyor olmak,

Adaylığı kalkmış olmak,

01 Ekim 2017 tarihinden itibaren 8 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak,

Musiki kabiliyeti olmak,

Kurs süresince yurt dışı, hac, umre vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak.

Müracaatların bağlı bulunduğu İlçe Müftülüğü'ne yapılması,

SINAV DUYURUSU

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan görevlilerin katılacağı mülakat sınavına dair duyuru, mülakatın yeri, tarihi daha sonra bildirilecektir,

Sınav sonuçları aynı gün sınavın yapıldığı yerde ilan edilecektir.

SINAV ŞEKLİ:

Sınav komisyonları, mülakat usulüyle adayın Kur'an-ı Kerimi yüzüne ve ezber okuma becerisini, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyetini ölçecek, 70 ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırasını belirleyecektir.

KURSUN BAŞLAMASI:

Seçimi yapılan personel için kursun başlama tarihi İl Müftülüğü web sayfasında duyurulacaktır.

DİĞER HUSUSLAR:

Kursa, mahallinden katılan Kur'an Kursu Öğreticilerinin programları öğleden sonraları planlanacaktır,

Kursa, mahallinden katılacak İmam-Hatip/Müezzin-Kayyımlar, öğle namazlarından muaf tutulacak, gerektiğinde ikindi namazlarından da muaf tutulmaları Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğinin 25/3. maddesi gereğince İl Müftülüğünce değerlendirilecektir.

.../08/2017

Bekir GEREK