13.03.2018

İl Müftüsünden TÜRGEV Öğrenci Yurdunda Konferans

Türgev Öğrenci Yurdu Müdürlüğünün talebi doğrultusunda İl Müftüsü Bekir GEREK Türgev Öğrenci Yurdunda konferans verdi.

Konferansta İl Müftüsü Bekir GEREK; Yüce Rabbimizin ilk emrinin oku olduğunu, bu okumanın kâinatı, kendimizi ve tüm faydalı ilimleri okumak olduğunu belirterek, geleceğe ümitle bakmak istiyorsak bu günümüzü eğitim-öğretimdeki bu fırsatımızı iyi değerlendirmeliyiz dedi.

Tahsil gördüğü alanda iyi yetişmenin önemi kadar, teknolojiyi iyi kullanmanın, sosyal ve kültürel alanda kendimizi iyi yetiştirmenin yanında aklımızı ilim ve hikmetle, gönlümüzü Allah ve Peygamber sevgisiyle, midemizi helal lokma ile dolduralım dedi.

İnsanın en güzel mutluluğunun güzel ahlak olduğunu, milletlerin, ailelerin ve toplumların kötü ahlaktan dolayı çökeceğini vurguladı.

Güzel ahlakın bir taç olduğunu ve o tacı giyenin her türlü beladan kurtulacağını belirtti.