21.03.2018

İbrahim ve Rukiye DEMİREL Camiinin Temeli Atıldı

Hayır Sahipleri Demirel İnşaat Ortakları olan Ceylan DEMİREL, Ali DEMİREL ve Kardeşleri,  anne ve babasının adına ve hayrına olmak üzere Tunalı Mahallesinde İbrahim ve Rukiye DEMİREL camiini yaptırıyorlar.

Caminin temeli İl Müftüsü Bekir GEREK, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM, hayır sahipleri ve mahalle sakinlerinin katılımı ile atıldı.

Caminin giriş katında Ramazan ayında ibadet yapılması, tamamının ise Eylül ayında tamamlanarak hizmete açılması hedeflenmektedir.

İl Müftüsü Bekir GEREK temel atma töreninde yaptığı konuşmada; Camilerin Beytullah’ ın şubesi, Rahman’ ın evleri olduğunu vurgulayarak, Camilerin ancak “Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler.” ayetini Rabbimiz bildirmektedir dedi.

İl Müftüsü GEREK, Cami imar etmenin Üç anlamı olduğunu, ihtiyaç olan yere cami yaptırmanın, camilerin bakım ve temizliğini yaptırmanın,  camiye cemaat olmak ve cemaat yetiştirmek olduğunu belirtti.

Peygamberimiz de cami yapanlar hakkında Allah’ ın cennette kendilerine daha güzel bir köşk vereceğini vurgulayarak, malımızı ve mülkümüzü cennette güzel bir şekilde bulmak istiyorsak camileri yapalım ve yaşatalım dedi.

Hayır sahiplerine de bu güzel örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.