10.04.2018

Sarıcailyas Mahalle Camiinin Temeli Törenle Atıldı

Seyitgazi İlçesi Sarıcailyas Mahalle Camiinin temeli dualarla atıldı.

Temel atma merasimine İl Müftüsü Bekir GEREK, Seyitgazi Kaymakamı Ramazan CANKALOĞLU, Belediye Başkanları ve çok sayıda mahalleli katıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK yapmış olduğu konuşmada; Camilerin Beytullah’ ın bir şubesi, yeryüzünün en sevimli yerleridir. Camiler vatanımızın manevi tapuları, manevi hayatın oksijen çadırlarıdır dedi. Onun için biz camisiz kaldığımızda oksijensiz kalmış oluruz. Kur’an’ ı Kerim’de Rabbimizin camileri imar edenleri müjdelediğini belirterek, cami imar etmenin anlamı cami yaptırmak, camileri yaşatmak, camilere cemaat olmak ve cemaat yetiştirmektir dedi.

Camilerin Mihrabı mabed, kürsüsü mektep, minberi ise devlettir. Bundan dolayı da milli ve manevi hayatımızda camilerin çok önemli yeri vardır.

Caminin temelinin atılmasında fikriyetten icraata kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.