12.04.2018

Üniversite Gençlerine Yönelik “Hz. Peygamber ile Tanışan Gençler” Konulu Konferans

İl Müftülüğümüzün himayelerinde, K.Y.K. İl Müdürlüğü ve K.Y.K. manevi rehberlerinin destekleri ile İl Müftülüğü, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftülüklerinin Gençlik Koordinatörlükleri, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Anadolu Üniversitesi Kızılay Kulübünü müşterek olarak tertip ettiği “Hz. Peygamber ile Tanışan Gençler” konulu konferans, Anadolu Üniversitesinin 2009 salonunda yapıldı.

Konferansa Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel GÜNEY, İl Müftüsü Bekir GEREK, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Eyüp ERKURT, Gençlik Merkezi Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Naci KULA yaptığı konuşmada; tanışmak demek gönülleri buluşturmak demektir. Hz Peygamberin en büyük özelliği gençliğinde, evliliğinde ve peygamberlik döneminde de insanlarla tanışarak gönülleri buluşturduğunu ve başarıyı buradan elde ettiğini vurguladı.

KULA; gençlerin Hz. Peygambere son derece güvendiğini vurgulayarak, Peygamberliğinin ilk döneminden itibaren yanında olan ve güvendiği, ehliyet sahibi gençlere Kur’an Öğretmeni ve Tebliğci, Vali, Komutan, elçi gibi değişik görev ve unvanlarda değerlendirdiğini belirterek gençlerle iletişim kurmada kırmadan, tenkit etmeden, hatalarını yüzüne vurmadan, gönülleri fethedici ve kaynaştırıcı şekilde ilişki kurduğunu söyledi ve bizim için gönderilen en güzel örneği rehber edinelim dedi.