11.06.2018

HACI ALİ TINAS CAMİİ İBADETE AÇILDI

Çankaya Mahallesinde yaptırılan Hacı Ali Tınas Camii Vali Özdemir ÇAKACAK, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur GÜNAY, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ, İl Müftüsü Bekir GEREK, İş adamları, mahalle sakinleri, din görevlileri, Çankaya bölge hafızlık Kur’an Kursu Öğrencilerinin de katılımı ile yapılan törenle ibadete açıldı.

Hacı Ali Tınas Cami'nin hizmete açılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada içinde bulunduğumuz Ramazan ayının ve idrak edilecek olan Kadir Gecesi’nin öneminden bahsetti. Caminin tamamlanmasında emeği geçen hayırseverlere teşekkürlerini ileten Vali Çakacak, “Açılışını yapacağımız caminin hizmete girmesine vesile olan ve yapımını üstlenen herkesten Allah razı olsun. Camiler, insanların birlik ve beraberlik içinde toplandığı, huzur bulduğu yerlerdir.” dedi.

Ramazan ayının içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine erişmenin mutluluğunu ve huzurunu tüm İslam âlemi olarak yaşadıklarını aktaran Vali Çakacak, camileri bu birliğin ve beraberliğin pekiştiği, huzurun ve sükûnetin sağlandığı yerler olarak nitelendirdi. Kadir Gecesi’nin tüm İslam âlemine ve bütün insanlığa iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesini temenni eden Vali Çakacak, açılışı yapılan Hacı Ali Tınas Cami’nin hayırlı olmasını diledi.

İl Müftüsü Bekir GEREK’ te yaptığı konuşmada caminin 2014 yılında temelinin atıldığını ve kaba inşaatının yapıldığını, daha sonra camiyi yapan müteahhidin iflas etmesi sebebiyle bir diğer iş adamına kaba inşaat gözden geçirtilerek ince işçiliklerin tamamlanması rica edildiğini belirterek her iki hayır sahibine teşekkür etti.

İl Müftüsü Bekir GEREK; 800 m² kullanım alanı olan camide; 1300 kişi kapalı, 700 kişi açık alan olmak üzere yaklaşık 2000 kişinin ibadet yapabileceğini söyledi ve bu caminin aynı zamanda Hafızlık Kur’an Kursunun tatbikat Camisi olacağını belirtti.

Camilerin Kâbe’nin birer şubesi, mihrabı mabet, kürsüsü mektep ve minberin devlet olduğunu vurgulayarak bizim medeniyetimiz cami eksenli bir medeniyettir dedi. Caminin tamamlanmasının Kadir Gecesine yetiştiğini belirten İl Müftüsü Bekir GEREK tüm İslam âleminin Kadir Gecesini kutlayarak sözlerini noktaladı.