28.06.2018

Eskişehir’ de Yaz Kur’an Kursları Açılış Program Coşkusu

2018 yılı Yaz Kur’an Kursları Eskişehir’ de coşkuyla başladı. Odunpazarı Emek Tevhid Camii ve Tepebaşı Çamlıca Demirkaya Camii düzenlenen törenlere İl Müftüsü Bekir GEREK, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, Öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ve Kur’an tilavetinin ardından selamlama ve açış konuşmalarını yapan Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR ve Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM yaz Kur’an Kurslarının gerekliliğini ve geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin ileride ahlaklı, dinini diyanetini bilen sorumlu birer birey olmaları için bu kursların önemini vurguladı.

İl Müftümüz Bekir GEREK ise programda yaptığı konuşmada; Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Kur’an’ın Allah kelamı olduğunu hayatımızın rehberi, gönlümüzün ilacı, müminlerin rahmeti, insanlığın hidayet rehberi olduğunu, Kur’an-a hadim olanları, öğrenen ve öğretenleri, onu yaşayanları Kur’an-ın Allah katında hayırlı kul olmasına vesile olduğunu belirtti.

İbadetlerimizin kabulü için yeteri kadar surenin ezbere bilinmesi ve doğru okunması gerektiğini vurgulayarak Kur’an Kurslarında kerim kitabımız Kur’an-ı Kerim öğretilmekte diğer tarafta ibadetlerimiz, ahlaki değerlerimiz, peygamberimizin örnek hayatı anlatılmaktadır. Ayrıca namaz ağacı projesi, kitap okumaları, yarışmalar, ikramlar, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle etkili hale getirildiğini belirtti.

Peygamber Efendimizin “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir” buyurduğunu hatırlatarak öğrenci velilerine çocuklarını Allah katında hayırlı kul olması için gösterdikleri gayret için teşekkür etti ve başarılar diledi.

Başta İlçe Müftüleri olmak üzere hizmet eden herkesi kutladı.