11.07.2018

Eskişehir İl Müftülüğü Tarafından Umre Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Eskişehir İl Müftülüğü 2018-2019 umre sezonu hazırlıkları çerçevesinde gruplar halinde 2017-2018 umre sezonu değerlendirme toplantıları yaptı.

Bu çerçevede umre organizasyonunda görevlendirilen kafile başkanları, grup oluşturarak veya sınavda başarılı olup Diyanet veya Acentede görev verilen din görevlileri, irşat sorumluları ve umrecilerle İl Müftüsü Bekir GEREK başkanlığında 5 ayrı toplantı yaptı. Toplantıda umre tanıtımı, kayıt işlemleri, seminerler, uğurlama, organizasyonda görevi olanların tavır ve hareketleri (kafile başkanları, din görevlileri, irşat görevlileri vb.), büro mekânları ve büro personeli, aidiyet duygusu vb. konuları başlıklar halinde değerlendirildi. Diyanet işleri Başkanlığınca yürütülen ve İlimiz Müftülüğü tarafından umre ile ilgili verilen hizmetin keyfiyet ve kemiyet bakımından daha iyi yapılması için bu toplantıları yaptıklarını belirterek 2018-2019 umre sezonunda daha iyi bir seviyeye getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kafile başkanları, din görevlileri ve umrecilerin istek ve önerileri de dinlenerek yapılan umre değerlendirme toplantısından çıkan sonuçlar, sorun ve tespitlerin ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı heyetinin katılımıyla yapılacak bir çalıştay ile tamamlanması planlanmaktadır.