14.08.2018

İl Müftüsü Bekir GEREK Kutsal Beldelerde Eskişehirli Hacılar İle Buluştu

Eskişehir İl Müftüsü Bekir GEREK hac ibadetini yapmak üzere Mekke’de bulunan Eskişehirli hacı adayları ile buluştu.

Hac organizasyonunda Fetva ve İrşat Üyesi olarak görevlendirilen Müftü GEREK İrşat programı çerçevesinde Eskişehir 1. ve 2. Kafile hacları ve Beyda Turizm hacıları ile buluştu.

Hacılarımızdan rahatsızlanıp hastanede tedavi gören ve taburcu olanlara geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, kutsal topraklarda vefat eden Sadiye Aydın’ın eşi Erdin Aydın’a ve hacılarımıza taziye dileklerini iletti.

Kutsal beldelerde hacılarımızla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Müftü GEREK irşat programında haccın bir aşk ve yeniden doğuş olduğunu, İbrahim, İsmail ve Hacer olmak anlamına geldiğini, hac seyahatinin bir bilinçlenme seyahati olarak düşünülmesini, kutsal beldelerde her anın ibadet ile değerlendirilmesi ve mebrur bir hac yapma gayreti içinde bulunulması gerektiği hususlarına değindi.