15.08.2018

YAZ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN KAPANIŞ PROGRAMI ve ÖDÜL TÖRENİ

Eskişehir İl Müftülüğüne bağlı Odunpazarı İlçe Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları kapanış programı Mahmut Sami Ramazanoğlu Camiinde yapıldı.

25 Haziran’da başlayan ve binlerce öğrencinin katıldığı Yaz Kur’an Kurslarının 17 Ağustos itibariyle sona ermesi dolayısıyla kapanış programı tertip edildi. Programda öğrenciler Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptılar, şiirler okudular, ilahi söylediler ve gösteriler düzenlediler. 4-6 yaş miniklerin gösteri ise büyük beğeni aldı. 15 Temmuz destanını da unutmayan gençler o günü anlatan şiirleriyle duygulandırdılar.

Kapanış programına İl Müftü Vekili Ziya ALBAYRAK, Odunpazarı İlçe Müftü Vekili Necati ERDAĞLI, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri ve öğrenci velileri katıldı.

Programda Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arası farklı yaş ve kategorilerde yapılan Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere Eskişehir Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ödülleri verildi. Ödüller İl Müftü Vekili Ziya ALBAYRAK, Odunpazarı İlçe Müftü Vekili Necati ERDAĞLI ve Odunpazarı Şube Müdürü Feyzullah SELVİ tarafından öğrencilerimize takdim edildi.

İl Müftü Vekili Ziya ALBAYRAK konuşmasında; Değerli öğrenciler yazın sıcağı altında gezmeyi, dolaşmayı tercih etmeyip Kur’an-ı Kerim öğrenmeyi tercih ettiniz, camilerimize koştunuz. Allah’ın kelamını öğrendiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Anne babalar sizlere teşekkür ediyorum, sizler de destek verip yaz boyunca çocuğunuzu camilerimize gönderdiniz, siz destek olmasanız bizler de bu eğitimi veremeyiz. O yüzden sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Odunpazarı Müftü Vekili Necati ERDAĞLI ise yaptığı konuşmada “Kur’an eğitimi, dini bilgiler eğitimi ve çeşitli etkinlikler ile 2018 Yaz Kur’an kurslarımızı sonlandırıyoruz. Her zaman sizleri camilerimize bekliyoruz. Bizler namaza devamlı gelenlere çeşitli ödüller verdik, Allah’ın cennette vereceği ödüller ise daha güzel. O yüzden camilerimize gelin, hem oyunlar oynayın hem de namazınızı kılın, Allah’ın hediye ve ödüllerini kazanın” dedi. Kompozisyon Dalında dereceye girenler; Odunpazarı İlçe Müftülüğünden Hatice Çelik İl birincisi, Tepebaşı İlçe Müftülüğünden Kardelen KEPEZ İl ikincisi, Odunpazarı İlçe Müftülüğünden Emine Ezgi Hıncıl da il üçüncüsü oldu.

Şiir Dalında dereceye girenler; Odunpazarı İlçe Müftülüğünden Hilal Gülşen il birincisi, Sivrihisar İlçe Müftülüğünden Rumeysa YARDIMCI il ikincisi, Sivrihisar İlçe Müftülüğünden Sevde YÜCEL il üçüncüsü oldu.

Resim Dalında dereceye girenler ise; Sivrihisar İlçe Müftülüğünden Buse DAYANIK il birincisi, Odunpazarı İlçe Müftülüğünden Öykü ÇAKILLI il ikincisi, Tepebaşı İlçe Müftülüğünden Ecrin BAŞKAYA il üçüncüsü oldu.

Yarışmada 1.olanlara 200 TL. ve birincilik belgesi, 2. Olanlara150 TL. ve ikincilik belgesi, 3. Olanlara ise 100 TL. ödül ve üçüncülük belgesi verilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verildi ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından kitap hediye edildi.