26.09.2018

İl Müftümüz Odunpazarı ve Tepebaşı Din Görevlileri İle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı Fetva ve İrşat organizasyonunda Ekip üyesi olarak görev yaptıktan sonra yurda dönen İlimiz Müftüsü Bekir GEREK, Odunpazarı ve Tepebaşı Din Görevlileri ile buluştu.

Öncelikle Kurban Bayramında, Vekaletle Kurban Hizmetlerinde göstermiş oldukları gayretli çalışmalarından dolayı gerek Din Görevlilerine gerekse Kur’an Kursu Hocalarına ayrı ayrı Teşekkür etti ve bu çalışmalarının devamını diledi.

Toplantıda 24 Eylül’ de başlayacak olan (başlayan) Kış Kur’an Kurslarının önemi üzerinde duran İl Müftüsü Bekir GEREK, Kış Kur’an Kurslarının cemaate duyurulması, teşvik edilmesi ve çevresinde Kur’an Kursu bulunmayan bölgelere D Grubu Kur’an Kursu açılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Halkımızdan gelen isteklerin karşılanması için Din Görevlilerinin Cami Dersleri başlatmasını, Kur’an Kursu Hocalarının da çalışan kadınlar ve çocuklar için ek öğretimler açmalarını istedi. Kadınlara verilen Dini eğitimin aileyi, ailenin de toplumun dini hayatını ayakta tuttuğunu belirtti. Kur’an Kursu ve Eğitimi seferberliği yapılmasını istedi.

Ayrıca 4-6 Kur’an Kurslarının artırılması, Kur’an Kurslarındaki sadaka kutuları ve Her Kur’an Kursu için bir yetim projesi konularının yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı önderliğinde yürütülen öğrenci evleri ve bu evlerde kalan öğrencilere yönelik düzenlenecek dini eğitimler hakkında bilgi verdi.