24.03.2018

İl Müftülüğümüzün Ev Sahipliğinde Protokol Eşleri Öğretmen Evinde Bir Araya Geldi

Diyanet İşleri Başkanlığının Aileyi ve Aile içi iletişimi güçlendirme, “Biz Bir Aileyiz” projesi kapsamında İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde ve Sayın Valimiz Özdemir ÇAKACAK Beyefendinin eşi Hanımefendinin himayelerinde ilimizin protokol eşleri öğretmen evinde kahvaltıda buluştu.

Buluşmaya Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT’ ta konuşmacı olarak katıldı.

Daire Başkanı Sedide AKBULUT; Diyanet İşleri Başkanlığının ve İl Müftülüklerinin Aile ve Dini Rehberlik Büroları hakkında bilgi vererek, Dört “S” kuralının önemli olduğunu vurguladı. Dört “S” nin ise Sevgi, Sohbet, Sofra ve Seccade birliği olduğunu belirterek ailede en azından bu birlikteliğin olmasına dikkat çekti.

Ayrıca muhafaza edilmesi gereken 5 hususu belirterek bunların; akıl, can, mal, nesli ve dini muhafaza olduğunu belirtti. Ailede ve toplumda şiddetin kalkması için sadece kadınların eğitilmesinin yeterli olmadığını belirterek, erkeklerinde eğitilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle iş hayatına başlamadan ve evlilik öncesi aile eğitimi almanın önemini vurguladı.

Protokole katılan protokol eşleri programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek tekrarını istediler.

Programa Sayın Valimizin eşi Hanımefendi Kevser ÇAKACAK, İl Müftümüzün eşi Hatice GEREK, İl Müftü Yardımcısı Şerife Hanım ALTUNER, Anadolu Üniversitesi Rektörümüzün eşi, Vali Yardımcılarımızın eşleri, Odunpazarı ve Tepebaşı kaymakamlarımızın eşleri, İl Emniyet Müdürümüzün eşi ve diğer protokol eşleri katıldılar.