24.03.2018

Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik “Biz Bir Aileyiz” Toplantısı

İl genelindeki tüm Kur’an Kursu Öğreticilerimizin katılımları ile Diyanet İşleri Başkanlığının “Biz Bir Aileyiz” projesi kapsamında bir toplantı yapıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT katıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK yapmış olduğu selamlama konuşmasında; Kur’an Kursları ve öğreticilerini önemsediklerini vurgulayarak, Eskişehir’ de yaklaşık 5000 kadının Kur’an Kurslarına öğrenci olduğunu belirterek, kadınlarla beraber ailenin eğitimine, çocukların milli ve manevi değerlere sahip olarak yetiştirilmesinde önemli katkı verilebileceğini vurgulayarak, hem çok çalışmamız, hem de örnek olmamız gerekir dedi.

Öncelikle İmamlarımızın, Kur’an Kursu Öğreticilerimizin eşlerinin, çocuklarının ve kendilerinin düzenli olarak camiye cemaat olduğu belirtilerek bu konuda duyarlı davranmalıyız dedi.

Kur’an Kursları ile buluşma programları yaptıklarını, bölgesel öğrencilere yönelik konferanslar gerçekleştirdiklerini, bu konferanslarda dini sohbetlerin yanında bağımlılık konusunda da sahasında uzman kişiler tarafından bağımlılıkla mücadele seminerleri düzenlendiğini belirtti.

Daire Başkanı Sedide AKBULUT’ ta yaptığı konuşmada; mahremiyetin önemli olduğunu belirterek buna herkesin dikkat etmesi gerektiğini, özellikle toplumun önünde olan din görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin bu konuda daha titiz davranmaları gerektiğini belirterek, Din Hizmetlerinde ancak gönüllü çalışma ile başarılı olunacağını söyledi.