27.03.2018

İlahiyat Fakültesi Öğrencilerine Yönelik İtikadi Mezhepler Konferans Serisi ve Ödüllü Yarışma

Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik İl Müftülüğümüzün, Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Osmangazi Üniversitesi Yeniler Kulübü ile birlikte itikadi mezhepler üzerine 4 seri konferans tertip edildi.

Sahasında uzman Profesörlerin katılımları ile gerçekleşen konferanslar sonunda konferansa devam eden öğrenciler arasında ödüllü yarışma gerçekleştirildi.

Yarışmalar sonunda Proje şartnamesi gereği 1. olan öğrenci İl Müftülüğü tarafından Umre ile, 2. Olan öğrenci TÜGVA tarafından Kudüs seyahati ile, 3. Olan öğrenci de İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından Balkan gezisi ile ödüllendirildi. Ayrıca ilk 25’ e giren öğrencilere kitap seti armağan edildi ve tüm katılımcılara katılım belgesi verildi.

Ödül ve katılım belge töreni Anadolu Nasrettin Hoca Camii altında oluşturulan Diyanet Ders Çalışma Merkezinde yapıldı.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT, İl Müftüsü Bekir GEREK, Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin AYDIN, TÜGVA İl Temsilcisi Fatih SERT, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve öğrenciler katıldı.

Yapılan konuşmalarda projelerin önemi üzerinde durularak özellikle İl Müftülüğümüzün önemli çalışmaları ve desteklerinden dolayı teşekkür edildi.