31.03.2018

İl Müftümüz KYK Taptuk Emre Öğrenci Yurdunda Konferans Verdi

İl Müftümüz Bekir GEREK, KYK Öğrenci yurtlarında konferanslarına devam diyor.

İl Müftümüz Bekir GEREK Taptuk Emre Öğrenci Yurdunda 3 aylardaki önemli günler üzerine yapmış olduğu konuşmada; 3 aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarında önemli gecelerin bulunduğunu belirterek, Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip kandilini idrak etmiş bulunmaktayız dedi. Recep ayının 27 gecesinin İsra ve Miraç gecesi olduğunu, bu gecede Cenab-ı Allah’ ın hiçbir insana nasip etmediği İsra ve Miraç olayını sadece Peygamber Efendimize nasip ettiğini belirtti.

Bu gecede Cenab-ı Allah’ ın Müminleri 5 vakit namaz ile mükâfatlandırdığını belirtti ve namazın Müminin miracı olduğunu, namazla kulun Allah’ a yaklaştığını anlattı. Yine bu gecede sosyal hayatımızı düzenleyen anneye ve babaya iyilik etmek, ölçüde tartıda yani insan ilişkilerde doğru olmak, insanlara tepeden bakmamak, gurulu ve kibirli olmamak gibi pek çok konularda bu gecede bildirilmiştir dedi.

Şaban ayının 15. Gecesi Berat yani kurtuluş gecesi, Ramazan ayının 27. Gecesi de 1000 aydan daha hayırlı gece olan Kadir gecesi olduğunu belirterek bu geceleri değerlendirmemiz gerektiğini bildirdi.