31.03.2018

Çanakkale Zaferi ve Şehitlik Üzerine Konferans

İl Müftülüğü, Odunpazarı ve Tepebaşı Müftülüklerince Çanakkale Zaferi ve Şehitlik üzerine konferans tertip etti.

Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali COŞKUN katıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK konferansın açılış konuşmasında vatan sevgisi üzerinde durarak Çanakkale, yakın tarihteki Afrin zaferinin 7 düvele karşı vatan sevgisinin sarsılmaz iman gücünün zaferi olduğunu belirterek, bu vatan topraklarının şehit kanı ile sulayarak vatan yapıldığını belirtti. Birliğimizi ve kardeşliğimizi koruyalım dedi.

Dursun Ali COŞKUN’ da yaptığı konuşmada; Çanakkale zaferinin 7 düvele karşı imanın zaferi, tüm teknoloji üstünlüğüne karşı Allah’ ın yardımı ile imanın zaferi olduğunu vurguladı.

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşından örnekler vererek zaman geldi sapan taşları ile ama güçlü bir imanla ve dua ile mücadele edilerek zaferin kazanıldığını, bu zaferin kazanılmasında kadınların, üniversite ve lisedeki öğrencilerin, yaşlı nine ve dedelerin de büyük fedakarlık göstererek senelerdir Mehmetçiğin cepheden cepheye koşarak, çocuğunun büyüdüğünü görmeden düşmana karşı büyük bir mücadele verdiğini vurgulayarak, bu vatan bize böyle   emanet edildi, bizde gelecek kuşaklara böyle emanet etmeliyiz dedi.

Çanakkale oyununun bugünde devam ettiğini, düşmana karşı birlik ve beraberlik içinde bulunarak şehitlerin ruhunu şad ederek gazilerimizi onurlandırarak, kardeş olmaya devam ederek geleceğe yürümeliyiz dedi. Konferansta emeği geçenlere teşekkür etti.

Konferansta Hacı Havva Camii Müezzin Kayyımı Murat OYKUN Çanakkale ve Yemen Türküsü söyleyerek o günleri hatırlattı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftü Yardımcısı İbrahim ÇAYIR’ ın duası ile sona erdi.