07.04.2018

İl Müftümüzden Uluslararası Öğrencilere Konferans

İl Müftümüz Bekir GEREK, Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesinde lisans, yüksek lisans ve doktora yapan 20 ülkeden 46 öğrenciye konferans verdi.

Yuder’ in organize ettiği konferansta İl Müftüsü Bekir GEREK, Allah Müminleri kardeş kılmıştır, bu İslam kardeşliğidir. Bu kardeşlik Peygamber Efendimizin ifadesi ile bir bedenin organları gibidir ve bir kalenin tuğlaları gibi olmalıdır dedi.

Bu kardeşliğin getirdiği sorumluluklar ve kardeşlik hukuku bulunmaktadır. Bu sorumluluk birlik ve beraber olmak, kardeşliği güçlü tutmak, mazlumun, açın, muhacirin ve yetimin yanında olmak, birbirimizle yardımlaşmak ve dayanışmadır dedi.

İl Müftüsü Bekir GEREK, bizim dinimizin ilk emri “OKU” dur. İslam dininin en büyük sorunu cehalettir. İslam kardeşliği bilincinin kaybolması, alanlarında yetişmiş insanların bulunmamasıdır. Şimdi size önemli görevler düşüyor. Kendi branşınızda çok iyi yetişmelisiniz, ülkenize, insanlığa ve tüm insanlara güzel hizmetler vermelisiniz dedi.

İlgi ile izlenen konferans soru cevap şeklinde devam etti. İl Müftümüz Bekir GEREK, bu güzel hizmetlerinden dolayı Yuder yönetim kuruluna teşekkür etti.