11.04.2018

İl Müftümüzden Kredi Yurtlar Kurumu Dursun Fakıh Öğrenci Yurdunda Konferans

İl Müftümüz Bekir GEREK, K.Y.K. yurtlarındaki konferansına Dursun Fakıh Öğrenci Yurdunda devam etti.

İl Müftümüz Bekir GEREK konferansta yaptığı konuşmada; İslam’ın ilme, okumaya, yazmaya ve tefekkür etmeye büyük bir önem verdiğini belirterek, ilmi ve okumayı aydınlığa, cehaleti de karanlığa benzetti. İlim tahsilinin sadakayı cariye olduğunu, her alanda ve branşta ilim adamına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bunun içinde gençlere önem veriyoruz dedi.

İl Müftüsü Bekir GEREK, Kur’an’ın ilk emrinin oku olduğunu hatırlattı ve Rabbimizin kaleme de vurgu yaptığını, tefekkürün, düşünmenin, akletmenin, okumanın ve kalemle ilmi kayıt altına almanın üzerinde ısrarla durduğunu belirtti.

Ayrıca 3 ayların içinde olduğumuzu belirterek, 3 ayların feyz ve bereketinden istifade edelim dedi.

Konferans zaman zaman soru-cevap şeklinde devam etti ve sorulara doğru cevap verenlere kitap hediye edildi.

Konferansa Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Eyüp ERKURT, Dursun Fakıh Yurt Müdürü Serhat YILMAZ, manevi rehberler ve öğrenciler katıldı.