12.04.2018

İl Müftülüğümüzden Muhacir Kardeşlerimize Manevi Rehberlik Hizmetleri

Diyanet İşleri Başkanlığımızın sığınmacılara yönelik yönergesi ve genelgeleri doğrultusunda hizmet vermek üzere İl Müftümüz Bekir GEREK başkanlığında, İl Müftü Yardımcıları sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı ve bu konuda görev esasına göre çalışan Din Görevlileri ile birlikte ilimizdeki muhacirlere yönelik yapılacak manevi rehberlik ve diğer konulardaki hizmetler görüşüldü.

Bu doğrultuda öncelikle çevresinde sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı cami ve Kur’an Kursları tespit edilerek 4 camide Türkçe hutbenin yanında Arapça hutbe de okunması, bu camilerde temel İslami İlimlere ait kitaplık oluşturulması, Kur’an Kurslarında çocuk ve kadınlara yönelik müstakil sınıflar açılması, ekipler halinde ev ziyaretleri yapılması, maddi ve manevi imkanlar ölçüsünde hizmetler verilmesi kararlaştırıldı.