12.04.2018

İl Müftülüğünce 2. Gençlik Çalıştayı Yapıldı

İl Müftülüğünce İlçe Müftülerinin, Gençlik Koordinatörlerinin, K.Y.K. yurtlarındaki manevi rehberlerin katılımları ile İl Müftümüz Bekir GEREK başkanlığında 2. Gençlik Çalıştayı yapıldı.

Çalıştayda İl ve İlçe Koordinatörleri ile İlçe Müftülerine söz verilerek bu alanda yapılan hizmetler ve karşılaşılan problemler ve teklifler değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, İl ve İlçelerde Koordinatörlükler kurulduktan sonra ve K.Y.K. da manevi rehberlik hizmetleri verilmesi ile gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı, eğitim ve öğretime önem vererek ailesine, vatanına ve insanlığa güzel bir şekilde hizmet verecek bilinç ve duyarlılıkta yetişmeleri konusunda, diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapılarak önemli hizmetler gerçekleştirildiği anlaşıldı. Burdan sonra yapılacak hizmetler ile ilgili ilkeler derlendi.

Senede 2-3 defa gençlik koordinatörleri ile toplantı yapılması benimsendi.

Toplantının açılış ve ilk oturumuna katılan Vali Yardımcısı Akın AĞCA yaptığı konuşmada; Müftülüklerin yapmış olduğu bu çalışmayı takdirle karşıladığını ve çok önemli hizmetler verildiğini belirtti.

İl Müftüsü Bekir GEREK’ te açılış konuşmasında; geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi önemsiyor ve onlara hizmet vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz dedi.