02.05.2018

75. Yıl Mahalle Camii Dualarla ibadete Açıldı

Eskişehir’ imizin kapasite itibarı ile en büyük camisi olan ve Sultandere Mahallesinde İnşa edilen 75. Yıl Mahalle Camii dualarla ibadete açıldı.

Açılış törenine İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftüleri, Cami Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan program dernek başkanı ve mahalle muhtarının hoş geldin konuşması ile devam etti.

İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR yaptığı konuşmada; 2007 yılında temeli atılan caminin bugün tamamlanmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, camiler Allah’ ın evleri, Kâbe’ nin şubeleridir. Biz camilerde huzur buluruz dedi. Caminin açılışındaki önemli katkılarından dolayı İl Müftüsü Bekir GEREK’ e, emeği geçen dernek yönetimi, din görevlileri ve hayırseverlere teşekkür etti.

İl Müftüsü Bekir GEREK’ te açılışta yaptığı konuşmada; Camiler bizleri birleştiren, bütünleştiren, gönüllerimizi kaynaştıran, topluca Rabbimize ibadet ettiğimiz mabetlerimizdir dedi. Camiler mihrabıyla mabet, kürsüsüyle mektep, minberiyle devlet, şadırvanları ile maddi ve manevi temizlik, kütüphaneleri ile ilim ve irfan yuvasıdır dedi. Millet olarak en büyük özelliğimizin mabetlerimizi şehirlerden önce yaptığımızı belirtti.

75. Yıl Camiinin şehrimizin en büyük ve en güzel camilerinden biri olduğunu belirterek, İl Müftüsü olarak Eskişehir’ e atandığında bu cami inşaatının tamamlanarak hizmete açılmasına büyük önem verdiğini, Diyanet İşleri Başkanlığından yardım alarak, il genelinde yardım toplayarak önemli maddi ve manevi katkı verdiğini vurguladı.

Caminin tezyinatı ve mimari yapısı ile güzel bir yapı olduğunu belirterek caminin müştemilatında Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi gibi ünitelerin de olacağını belirtti. Caminin yapımında emeği geçen Yönetim Kuruluna, Din Görevlilerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Daha sonra önemli katkılarından dolayı Cami Yönetimi ve Din görevlilerine İl Müftüsü Bekir GEREK tarafından birer şilt verildi.

Camii Berat kandilinde ibadete açılmış oldu.