05.05.2018

Mihalıççık Çalçı Mahallesi Mehmet Ağa Camii Restore Edilerek Dualarla Yeniden İbadete Açıldı

II. Bayezid döneminde Babü’s-saade Ağası (Özel Kalem Müdürü) olarak görev yapan ve sonra vezirlik makamına kadar yükselen Çalçı’ lı Mehmet Ağa’ nın isteği üzerine Dönemin Padişahı II. Bayezid tarafından yaptırılan ve kendi adıyla anılan “Mehmet Ağa Camii” restore edildi. 2017 yılı Mart ayında tadilatına başlanan, kış döneminde 5 ay ara verildikten sonra 2018 Nisan ayı sonunda içi, dışı, müştemilatı, abdesthane ve gasil hanesinin restorasyonu tamamlanan camii Eskişehir Milletvekillerinin de katıldığı bir törenle yeniden ibadete açıldı.

Törene Eskişehir Milletvekili Nabi AVCI, Emine Nur GÜNAY, Vali Vekili Bekir Şahin TÜTÜNCÜ, Eskişehir İl Müftüsü Bekir GEREK, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet AYDIN,  Protokol ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Eskişehir İl Müftüsü Bekir GEREK’ in yapmış olduğu dua ile cami ibadete açıldı.