27.05.2018

Eskişehir İyilik İftarı Sofrasında Buluştu

Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen İyilik İftar Sofrası” nda Eskişehir buluştu.

İftar Sofrasına Vali Özdemir ÇAKACAK, Muharip Hava Kuvvetleri ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla GÜLAN ve askeri erkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat KAPICI ve adli erkan, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Müftüsü Bekir GEREK ve İlçe Müftüleri, şehit aileleri ve gaziler, yetimler, engelliler, muhacirler, yurt dışından ve il dışından gelen üniversite öğrencileri, emekli görevliler, müftülük çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Adamlarından oluşan 800’ ün üzerinde davetli katıldı.

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Bekir GEREK; Ramazan ayının bir rahmet, bereket, mağfiret, tanışma, kaynaşma, dayanışma, başlı başına bir medeniyet olduğunu vurgulayarak, iyilik, takva, kardeşlik medeniyetinin en güzel örneklerinin yaşandığı bir aydır dedi. Ramazan ayının kardeşliğin pekiştiği, paylaşmanın arttığı, iftar sofralarının etrafında bir araya gelerek gönüllerin kaynaştığı milli birlik ve beraberliğin zirveye ulaştığı bayram tadında bayramlara kavuşmaya hazırlandığımız önemli bir aydır dedi.

Bugün bu tablo Sayın Valimizin ve Protokolümüzün olurları ile ve siz değerli davetlilerimizin katılımları ile oluşturduğumuz bir tablo, Milli birlik ve kardeşlik tablosudur. Bundan dolayı mutluyuz, bahtiyarız dedi.

Katılımlarından ve hizmetlerinden dolayı herkese teşekkür etti.

İftar programında katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan “İsraf” ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan “İyilik” sinevizyonları sunuldu.