28.05.2018

Zekat Bağışı Toplantısı

Zekâtlarınızı Banka Hesabından ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesine makbuz karşılığı bağışlayabilirsiniz

İl Müftülüğümüzün himayelerinde Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından zekat bağış kabulü ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan İl Müftüsü Bekir GEREK, Zekatın bir ibadet olduğunu, bu konuda toplumun müftülükler tarafından aydınlatılması ve zekatını vermek isteyenlerin ise zekat verecek yerlere harcanmasının önemini vurguladı.

Bu bağlamda Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi olarak bankalarda müstakil zekat ve fitre hesabı bulunduğunu, ayrıca bağış makbuzu karşılığı zekat alındığını belirterek, bu zekatlarla Üniversitede ve İmam Hatip Okullarında okuyan ve Türkiye Diyanet Vakfı İyilik Evlerinde kalan Öğrencilere burs verildiğini ve eğitim yardımı yapıldığını belirtti.

Ayrıca muhacirlere, fakirlere ve yetimlere de yardım yapıldığını belirterek, din görevlilerinden konunun aydınlatılması hususunda gereken gayreti göstermelerini istedi.