09.10.2019

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

2019 Yılı Teması "Cami ve Hayat" olarak belirlenen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Merkez Hüsrevpaşa Camimizde "Kur'an Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif Programı" düzenlenmiştir.Hüsrevpaşa Camii İmam Hatibi Enis Sağlam, Karaağaç Camii İmam Hatibi Zekai GÖNDEREN, Ağlarca Camii İmam Hatibi Celal ADIGÜZEL  hocalarımızın kulaklarımızın pasını silen Kur'an Ziyafetini müteakiben, İlçe Müftümüz Ramazan KARAKAYA Haftanın önemine binaen "Cami ve Hayat" konulu sohbet etti.Konuşmasına Tevbe Suresi'nin 18. Ayeti Kerimesi'nin "Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur." mealiyle başlayan İlçe Müftümüz daha sonra camilerin hayatımızdaki yeri ve önemine dair vurgular yaparak, din gönüllülerinin de hayatımızın her evresinde yer alan manevi rehberlerimiz olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.Din görevlilerimizin okudukları Kur'anı Kerim hatimlerinin duası yapılarak program sona erdi.