01.06.2018

T.C.

ODUNPAZARI MÜFTÜLÜĞÜ

Evlendirme Memurluğu

1-MÜRACAAT EDİLEBİLMESİ İÇİN GEREKEN ŞARTLAR:

• Evlenecek çiftlerden kadın veya erkeğin Odunpazarı İlçesinde ikamet ediyor olması gerekmektedir.
  • Evlenme Başvurusuna Çiftler birlikte gelmelidir. Çiftlerden yalnızca birinin başvurusu kabul edilmemektedir. Ancak Noterden onaylı Evlenme İşlemleri Vekâlet belgesi ile vekâlet vereceği kişi tarafından da başvuru yapılabilir.
  • Gerekli Evraklar tahmini nikâh tarihinden 7 gün önce tamamlanması esastır.

​​​​2-MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:

• 6 ADET FOTOĞRAF
  1. 1 tanesi Hastane veya Aile Hekimliğince Sağlık Raporu için istenilmektedir.
  2. 5 tanesi de Evlendirme Memurluğumuza teslim edilecektir.
  3. Fotoğrafın son altı ay içerisinde çekilmiş olması ve Biometrik fotoğraf olmaması gerekir.
  • T.C. KİMLİK KARTI veya NÜFUS CÜZDAN FOTOKOPİSİ
  1. Aslının ibraz edilmesi zorunludur.
  • SAĞLIK RAPORU
  1. Sağlık Raporu için Evlendirme Memurluğumuzdan Matbu Evrak verilmektedir.

3-GEREKLİ EVRAKLAR TAMAMLANDIKTAN SONRA:

• Tüm belgeler tamamlanıp teslim edildikten sonra Uluslararası Aile Cüzdan Bedeli Evlendirme Memurluğuna yatırılarak Nikâh tarihi alınır.
  • Çiftler Nikâh sırasında kendilerini tanıyan, yanında Nüfus Cüzdanı bulunan 18 yaşını tamamlamış en az iki (veya en fazla dört) şahit getirmelidir.

Not: Çiftlerden birisi Yabancı Uyruklu olması halinde Müftülüğümüzce Nikâh kıyılamaz.