02.05.2017

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ ARASINDA DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI YAPILDI

Kur’an Kursunda okuyan bayan öğrenciler arasında Dini Bilgiler yarışması yapıldı. 02.05.2017 Salı günü Merkez Bölge Yatılı Kur’an Kursunda yapılan yarışmaya Müftümüz Burhan ÇAKIR, Vaiz Necati ERDAĞLI, Vaiz Tuba DÖNMEZ, Murakıp İsmail DOĞDU, Kur’an Kursu öğreticileri ve bayan öğrenciler katıldı.

20 soru üzerinden sözlü şeklinde yapılan yarışmada büyük çekişme yaşandı. Hem güldüren hem de öğreten yarışmaya katılanların heyecanı ise gözlerden kaçmadı. Salonu dolduran kalabalık seyircinin desteklediği yarışmaya tezahürat yapması ise katılanlara gülümseten anlar yaşattı.

Yarışmanın sonunda Kocatepe Camii Kur’an Kursu öğrencisi Nivan DİLEK KURUDERE üçüncü olurken, Hacı Hulusi Doğruyol Kur’an Kursu öğrencisi Emel KARAOĞLU ise ikinci oldu. Birinciliği göğüsleyen ise Kaşgarlı Mahmut Camii Kur’an Kursu öğrencisi Bedriye GÜVEN oldu.

Yarışma birincisine Çeyrek altın, İkinciye gram altın, üçüncüye ise 100 TL para ödülü verildi. Birinci olan yarışmacıya ödülünü veren Müftümüz Burhan ÇAKIR yaptığı konuşmada;”Çok değerli misafirler ve seçkin güzide öğrencilerimiz hoş geldiniz. Bizler sizleri önemsiyoruz, seviyoruz. Kur’an Kurslarımızda bu yarışmaları, faaliyetleri hem Kur’an-ı Kerim'i ve dini bilgiler öğrenmeye teşvik etmek hem de birbirimizle ve birbirinizle kaynaşmanız için yapıyoruz. Sizlerden istirhamım Kur’an Kurslarımıza gelirken yanınızda bir komşunuzu veya arkadaşınızı da alıp gelin. Kur’an-ı Kerim'i ve dini bilgiler öğrenmesine vesile olun. Ben Yarışmaya katılan, cesaret gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onlar medeni cesaret gösterip burada yarışmaya katılıp dereceye girmeye çalıştılar. Dereceye giren öğrencilerimizi ve yarışmaya katılan öğrencilerimizin hepsini tebrik ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizin öğreticilerini de tebrik ediyorum. Dereceye giren öğrencilerin hocalarını da biz ödüllendireceğiz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.