04.05.2017

GÖKMEYDAN KIZ KUR’AN KURSUNDAN MUHTEŞEM BED-İ HIFZ MERASİMİ

İlçemiz Gökmeydan Kız Kur’an Kursunda öğrenim gören öğrenciler için Bed-i Hıfz(Hafızlığa başlama) merasimi yapıldı. 04.05.2017 Perşembe günü Merkez Bölge Yatılı Kur’an Kursunda yapılan merasime Odunpazarı Kaymakamı Cemal ŞAHİN, İl Müftüsü Bekir GEREK, Odunpazarı Müftüsü Burhan ÇAKIR ve vatandaşlar katıldı. Konferans salonuna sığmayan yedi yüze yakın Vatandaşın katıldığı ve yoğun ilgi gösterdiği Bed-i Hıfz merasimi İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Merkez Bölge Yatılı Kur’an Kursu öğrencisinin okuduğu Kur’an tilaveti ile devam etti.

Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı programda Hafız ve Hafız adaylarından muhteşem Kur’an tilaveti yapıldı ve ilahiler söylendi.

Selamla konuşması yapan Odunpazarı Müftümüz Burhan ÇAKIR; “Böyle bir güzel program için bizleri bir araya getiren yüce Rabbimize hamd, peygamber efendimize salat-ü selam olsun. Bugün bizim en mutlu günümüz, İnşallah ülkemize yeni hafızlar kazandıracağız. Hafızlık sabır işidir, kolay değildir. Ama hafızlığın karşılığında alacağımız mükâfat Allah katında çok büyüktür. Bizler daima hafızlarımızın yanında olduk, onların başarılı olması için de elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Hafızlarımızı yetiştirmede emeği geçenlere ve bu programı tertip eden Gökmeydan Kız Kur'an Kursu Yönetici ve hocalarımıza teşekkür ediyor, Hafızlığa başlayan öğrencilerimize de başarılar diliyorum, bizleri programlarımızda yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize de şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İl Müftüsü Bekir GEREK de yaptığı konuşmada; ”Böyle bir merasime, hafızlığa başlayacak öğrencilerimizin törenine bizleri şahit kılan Yüce Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Bugün çok anlamlı bir törendeyiz. İnsan eğer İslam’ı, Müslümanlığı güzel yaşarsa, Kur’an’la bütünleşirse melekten de öte bir varlık haline gelir. Bu yavruların ayaklarının altına melekler kanatlarını germiş, onlar meleklerle yarışmak üzere bir araya gelmiş. Onları gönülden tebrik ediyorum, Allah yolunuzu açık eylesin. Bu yavrularımızı yetiştiren Hocalarımı kutluyorum, ayrıca değerli veliler sizleri de kutluyorum” dedi.

Bir teşekkür konuşması yapan Odunpazarı Kaymakamı Cemal ŞAHİN ise; “Çok heyecanlıyım. İlk defa böyle bir programda yer alıyorum. Bu yaşta çocukların hafızlığa başlamasından çok mutlu oldum. Çünkü akranları oyun oynarken, onlar Kur’an’la, maneviyatla iç içe olması geleceğe dönük bizlere çok gurur veriyor. Ben bu tablonun oluşmasında emeği geçen bütün hocalarımızı, ailelerimizi ve evlatlarımızı tebrik ediyorum, saygılar sunuyorum.” dedi.

Daha sonra merasime katılan Kaymakam Cemal ŞAHİN’e, İl Müftüsü Bekir GEREK’e ve Odunpazarı Müftüsü Burhan ÇAKIR’a öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi.

Merasimden sonra Gökmeydan Kız Kur’an Kursu tarafından yapılan Kermes düzenlendi. Merasime katılanlar tarafından oldukça talep gören ve yoğun kalabalığın gezdiği Kermes’i programa katılan Cemal ŞAHİN, Bekir GEREK VE Burhan ÇAKIR da gezme fırsatı buldu.

Programdan ve Kermes ziyaretinden sonra Kursumuzu gezen Kaymakam Cemal ŞAHİN, kurs hakkında detaylı bilgi aldı,4-6 Yaş sınıfları gezdi ve böyle bir güzel eserin ortaya çıkmasından dolayı Müftülük çalışanlarına ve Burhan ÇAKIR’a teşekkür etti.