17.05.2017

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI EĞİTİMCİ YAZAR ALİŞAN KAPAKLIKAYA’DAN SEMİNER

Kişisel Gelişim Uzmanı Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya’dan İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri ile eşlerine Aile Haftası dolayısıyla “Sadakat ve Güven Bağlamında Aile” konulu seminer verildi.

Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen seminere İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları Ziya Albayrak, Dilaver Şahin, Şerife Hanım Altuner, Odunpazarı Müftüsü Burhan ÇAKIR, Din görevlileri ve eşleri katıldı.

Çarşı Camii Uzman İmam Hatibi Muharrem Yılmaz’ın okuduğu Kur’an Tilaveti ile başlayan Seminerin açılışında konuşan Odunpazarı Müftüsü Burhan ÇAKIR, Din görevlisi olarak toplumda ayrı bir yere sahip olduğumuzu ve dolayısıyla ilk önce Aile olarak topluma karşı örnek teşkil etmemizi belirtti. “Bizler din görevlisi olarak Ailemizle barışık olursak topluma da güzel bir örnek teşkil ederiz. İnşallah bu seminer oldukça faydalı olacak, sizler de Alişan Kapaklıkaya hocamızdan istifade etmiş olacaksınız. Ben Alişan hocama ve Sizlere katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Selamla konuşması için söz alan İl Müftüsü Bekir Gerek ise Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya’nın daha önce konferanslarına katıldığını ifade ederek eşiyle birlikte bu konferanslardan çok istifade ettiklerini ve çok faydalandıklarını söyledi.

Din görevlilerinin güzel dinimizi artık yeni bir dille insanlara sunmasını, onlara farklı bir şekilde anlatması gerektiğini ifade eden Gerek; Öncelikle din görevlilerimizin kendi yuvalarında kendi eş ve çocuklarıyla barışık olması gerekmektedir. Bizde bunun için Odunpazarı İlçe Müftülüğünde görev yapan Din Görevlilerimize Aile İçi İletişim Semineri düzenledik. Umarım memnun kalırsınız. Çünkü bu farklı bir aile içi iletişim konferansı olacak. Program sonunda çok mutlu ve bilgilenmiş olarak ayrılacaksınız dedi.

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya ise seminere katılanları kah ağlattı, kah güldürdü, kah geçmişe götürerek kendi yaşadığı günleri anlattı. Yaklaşık üç saat süren seminerde toplumsal konulardan gelin kaynana ilişkilerine, karı koca ve çocuklarla olan iletişimden din görevlilerinin cemaatle olan ilişkilerine kadar birçok konuya temas etti ve oldukça verimli, ufuk açan bir seminer oldu.

Seminer sonunda Burhan ÇAKIR tarafından  Alişan Kapaklıkaya’ya çiçek takdim edildi. Bekir Gerek tarafından da Teşekkür Belgesi verildi.

Yazar Kapaklıkaya seminerin sonunda kitaplarını imzalayarak okuyucuları ve hemşehrileriyle beraber  hatıra fotoğrafları çektirdi.