23.05.2017

MAYIS AYI PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

Odunpazarı Müftülüğü 2017 yılı Mayıs ayı Personel toplantısı İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik 23 Mayıs 2017 Salı günü 09.30'da, Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik ise 14.30’da Çankaya Mahallesindeki Merkez Bölge Yatılı Kur’an Kursu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Eskişehir İl Müftüsü Bekir GEREK, Odunpazarı Müftümüz Burhan ÇAKIR, Şube Müdürü Feyzullah SELVİ, Vaiz Necati ERDAĞLI, Murakıp İsmail DOĞDU, Daire Personelimiz ve Din Görevlilerimizin katıldığı toplantı Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Gündem maddelerinin Burhan Çakır tarafından okunmasının ardından Ramazan ayına dair yapılması gerekenler ve tavsiyeler görüşüldü. Burhan Çakır; “ Bizleri yeniden Ramazan ayına eriştiren Rabbimize hamdolsun. Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca Odunpazarı Müftülüğü olarak hep birlikte dolu dolu etkinlik ve programlar yapacağız. Yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Her gün farklı Camilerimizde güzide hocalarımızla Kur’an ziyafeti yapacak, Vaaz ve irşada bulunacağız. Camilerimizde cemaatlerimizle iftar sevincini yaşayacağız. Rabbim Ramazan ayını hakkıyla değerlendirenlerden eylesin. Hepinizin Ramazan-ı Şerif’i Mübarek olsun.” dedi.

Daha sonra İl Müftümüz Bekir GEREK tarafından Din görevlilerine bir sunum gerçekleştirildi. Gerek; “Bizler Allah'ın sevgili kullarıyız ki Rabbim bizi Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya manevi mirasçı kıldı. Ağır bir görev ve sorumluluk sahibiyiz. Allah bizleri Hem Kur’an’a varis kıldı, hem de Hz. Muhammed Mustafa’ya varisçi kıldı. Dolayısıyla sorumluluğumuzda o derece ağır.” Dedi.

Sunum sonunda Müftülüğümüze atanan ve ayrılanların tanışma ve vedalaşma programı kapsamında Müftülüğümüze Şube Müdürü olarak naklen atanan Feyzullah SELVİ personelimizle tanıştı, kendini tanıttı. Daha sonra Müftülüğümüz makam şoförü iken Antalya İline İmam Hatip olarak atanan Kani İrfan CAN ise din görevlileriyle vedalaştı.

Toplantı sonunda İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yüz Yüze Vaaz Becerilerini geliştirme Kursuna katılan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara Katılım Belgesi İl Müftüsü Bekir GEREK tarafından takdim edildi.