14.07.2017

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Ezanları susturan Darbelerden, Darbeleri susturan sâlalar ile hain darbe girişiminin engellenmesinde büyük rol alan ve sabaha kadar tüm personeli ile hazır olarak bekleyen Diyanet İşleri Başkanlığımızın Ülke genelinde Yaz Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerle 15 Temmuz Şehitlerini anma programları devam ediyor.

Bu kapsamda 14.07.2017 Cuma günü Mahmut Sami Ramazanoğlu Kur’an Kursunda ve Kırmızı Toprak Kur’an Kursunda öğrenim gören Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz Şehitlerini anma programı gerçekleştirildi.

Cuma namazından önce gerçekleşen ve öğrenciler tarafından okunan Kur’an tilaveti ile başlayan programa İl Müftümüz Sayın Bekir GEREK, Odunpazarı İlçe Müftümüz Sayın Burhan ÇAKIR, Daire personeli, Kur’an Kursu öğreticileri, İmam Hatipler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

Ülkemizin bekâsına göz diken hainlere karşı göğsünü siper eden ve canını feda eden 15 Temmuz Şehitleri ve Tüm Şehitlerimiz için tertiplenen programda öğrencilerin hazırladığı şiirler ve gösteriler, okunan sâlalar izleyenlere duygusal anlar yaşattı. O geceye dair gösterilen video ve görseller ile 15 Temmuz gecesi yaşananlar bir kez daha hatırlandı.

Çocuklar tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz gecesine dair yaşananların sergilendiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün maketleri, darbecilerin vatandaşlara silah doğrulttuğu, helikopterlerin camileri hedef aldığı anları anlatan maketler ise oldukça ilgi çekti.
Program sonunda ise 15 Temmuz ve Tüm şehitlerimize ithafen Çocuklar tarafından okunan Kur’an-ı Kerimlerin duası yapıldı.