16.10.2017

HAFIZLIĞINI TAMAMLAYAN 38 ÖĞRENCİYE TAÇ GİYME MERASİMİ DÜZENLENDİ

Odunpazarı Müftülüğü Gökmeydan Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 38 öğrenci hafızlıkla taçlandı.

14 Ekim Cumartesi günü Odunpazarı Müftülüğü Ziyapaşa Erkek Kur’an Kursundan mezun olan 34 erkek hafız için yapılan merasimin ardından bugün de Gökmeydan Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 38 kız öğrenci için hafızlık merasimi yapıldı.

Merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık müşaviri Belgin KONARILI, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ülfet GÖRGÜLÜ, İl Müftüsü Bekir GEREK, Odunpazarı İlçe müftüsü Burhan ÇAKIR, İl Müftü yardımcıları, Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin AYDIN ve salona sığmayan hanımefendiler katıldı.

16 Ekim 2017 Pazartesi günü Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen merasim Ziyapaşa erkek Kur'an kursu öğrencilerinden Hafız Halil İbrahim BAYSAN’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Gökmeydan Kız Kuran Kursu yöneticisi Zübeyde DURAK’ın açış konuşması ile devam eden merasimde Müftümüz Burhan ÇAKIR'da Teşekkür konuşması yaptı.

Burhan ÇAKIR yaptığı konuşmada; “Bizleri bugün bu salonda Kur’an hafızlarıyla, Kur’an dostlarıyla, Kur’an âşıklarıyla bir araya getiren Rabbimize hamd, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.S.)e sonsuz salatı selamlar olsun. Rabbim hafızlarımızın sayısını artırsın inşallah. Çok değerli hafız dostları Hafızlık Merasimi programına hepiniz hoş geldiniz. Bu hafızlarımızı tebrik ediyorum. Hafızlarımızı yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum. Hafızlarımızın annelerini, babalarını tebrik ediyorum. Ne mutlu onlara. Herkes, her anne baba çocuğunu hafız olarak görmek ister. Onlar Hafızlıkla taçlandılar, anne babalarını da Hafız anne babası olarak taçlandırdılar. Ziyapaşa Erkek Kur’an Kursumuzdan mezun olan 34 gencimizin Hafızlık merasimini Cumartesi günü gerçekleştirdik. Bugün ise 38 kızımızın Hafızlık merasimini gerçekleştiriyoruz. Ben açıkcası bunun bahtiyarlığını, mutluluğunu yaşıyorum. Ben bu programın hazırlanmasında emeği geçen meslektaşlarıma, hoca hanımlara çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. “ dedi.

Selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Bekir GEREK ise yaptığı konuşmada; “Çok değerli kıymetli hocalarım, değerli misafirler, sevgili öğrenciler, sevgili veliler. Bugün Eskişehir’ imizde anlamlı birgün daha yaşamaktayız. Bugün bir hafızlık cemiyetinde daha birlikteyiz. Öncelikle böyle bir hafızlık cemiyetini tertip etmeye vesile olan ve bugün icazet merasimini alan öğrencilerimizi kutluyorum, onu yetiştiren velileri kutluyorum, onları yetiştiren hocalarımızı kutluyorum. Eskişehir Kıraat ilminin, Hafızlık ilminin merkezi olan bir ildir. Bundan sonra hafızlık ve kıraat ilmini Eskişehir’ de daha yukarılara doğru taşıma konusunda hep beraber gayret sarf edeceğiz. Gayretimiz Hafızlık Kur’an Kurslarına yeni Kur’an Kursları açmak, kıraat ilmini burada kökleştirerek çevredeki vilayetlerin ötesinde belki de Türkiye’ de kıraat merkezi haline getirmektir. Bunun için Kur’an Eğitim Merkezi Eskişehir anlamında büyük önem arz etmektedir. Hep beraber bu Eğitim Merkezimizi hayata geçirdiğimizde inanıyorum ki Eskişehir’imiz bu güzel hizmeti İnşallah ilelebet devam ettirecektir. Bu vesile ile Cemiyetimizin tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Başta İlçe Müftümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sizleri ve yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum. “ dedi.

Merasimde tekbirler ve salavatlar eşliğinde sahneye çıkan 38 hâfız öğrenciye taçları takıldı. Daha sonra İl Müftülüğü tarafından Onur Belgesi takdim edildi, Odunpazarı Müftülüğü tarafından da altın hediye edildi. Taç giyme merasiminden sonra hafizeler tarafından İlahiler söylendi, Kur'an tilaveti yapıldı, Şiirler okundu. Salona sığmayan yoğun katılımın olduğu merasimde Hafizelerin ailelerinin duygusal anlar yaşaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı Ülfet GÖRGÜLÜ’de "Böyle bir merasimde yer almaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Hafızlık icazet merasimlerine katıldığımda çok heyecanlanıyorum, mutlu oluyorum ve duygulanıyorum. Bu genç kızlarımızı tebrik ediyorum. Allah’tan kendilerine muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

Belge takdiminde konuşan Belgin KONARILI ise Ülkemizin, Kurslarımızın ne şartlardan geçerek bu günlere geldiğini ifade ederek; "Eskiden öğrenci bulunmaz, Hafızlık yapacak kişiler olmazdı. Hafızlık yapılan yerlerde ise çeşitli kurslarda okuyan 3-4 kişi için merasim yapılır. Şimdi ise bir kurstan 40’a yakın Hafizenin yetişmesi bizlere çok anlam ifade ediyor, mutlu ediyor, umutlandırıyor” dedi.