17.10.2017

EKİM AYI PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

17.10.2017 Salı günü Merkez Bölge Yatılı Erkek Kur’an Kursumuzun Konferans Salonunda saat 09.30’da İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara, saat:14.30’da ise Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik Ekim ayı Personel toplantısı yapıldı. Toplantıya İlçe Müftümüz Burhan ÇAKIR, Vaiz Necati ERDAĞLI, Şube Müdürü Feyzullah SELVİ, Murakıp İsmail DOĞDU, Daire personeli ile Din görevlileri katıldı.

Toplantı öncesi Halk Sağlığı Müdürlüğü kısa adı KETEM olan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi görevlilerince hem İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik hem de Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik Kalın bağırsak kanseri taramaları ve meme kanseri taramaları hakkında bilgi verildi. Görevlilerce yapılan konuşmada; “KETEM olarak Kalın bağırsak kanser taramalarını, Meme kanseri taramalarını ve rahim ağzı kanseri taramalarını ücretsiz olarak yapıyoruz. Kimi zaman Cami bahçelerinde kimi zaman Kur’an kurslarını ziyaret ederek herkese ve herkesime ulaşmaya ve erken teşhis ile hayat kurtarmaya çalışıyoruz. Cami bahçesinde yaptığımız bir çalışma neticesinde bir amcamıza test uyguladık ve sonuç pozitif(yani riskli) çıkınca hemen ilgili doktora yönlendirdik. Kapsamlı yapılan tetkikler sonucunda o amca kolon (kalın bağırsak) kanseri çıktı. Erken teşhis sayesinde ameliyata gerek kalmadan ilaçla tedavi oluyor. Bizlere de teşekküre geldi. Sizlerde halkımızın önderleri olaraktan başta yakınlarınızı, akrabalarınızı ve cemaatinizden, öğrencilerinizden erkek kadın farketmeksizin yönlendirmenizi istirham ediyoruz. Erken teşhis ile hayat kurtarmak istiyoruz.” Dediler.

Daha sonra Toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  İlçe Müftümüz Burhan ÇAKIR tarafından gündem maddeleri ve personelimizi ilgilendiren yazılar okundu. 01-07 Ekim tarihlerinde kutladığımız Camiler ve Din Görevlileri Haftasının değerlendirmesinin de yapıldığı toplantıda İlçe Müftümüz; “Yine bir Camiler ve Din Görevlileri haftasını geride bıraktık. Gerek emekli görevlilerimizin de katıldığı yemekli konferanslar ile gerekse ahirete irtihal eden görevlilerimiz için okunan mevlid-i şerifler ile hizmette bulunmuş tüm görevlilerimizi hatırlamış ve yâd etmiş olduk.” dedi. Sabah Namazı Buluşmalarından da bahseden İlçe Müftümüz; “Hem Camiler ve Din Görevlileri haftası hasebiyle hem de geçen sene 15 günde bir yaptığımız Sabah Namazı buluşmalarını 08 Ekim'de başlattık. Bundan sonra da yine 15 günde bir Pazar günleri Reşadiye camiinde devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm görevlilerimizi bekliyorum, gençleri ve kendini genç hisseden tüm vatandaşlarımızı da Sabah namazı buluşmalarına sizin aracılığınızla davet ediyorum.” dedi.

Din görevlilerimizin bilgi birikimini daha da artırmak amacıyla her ay yapılan Tefsir, Meal ve İlmihal derslerine bu ay da devam edildi. Toplantı sonunda ise görevlilerimizle görüş alışverişinde bulunulmasından sonra toplantı sona erdi.